7 Ağustos 2008 Perşembe

JCI İstanbul, "Türkiye’nin On Başarılı Genci Yarışması"nın 13.sünü gerçekleştirecek



JCI’ın faaliyette olduğu ülkelerin ulusal şubeleri tarafından düzenlenerek Dünya Kongresinde sonuçlanan The Outstanding Young Persons (TOYP) yarışmasının Turkiye ayağı "Turkiyenin On Başarılı Genci" yarışması , her sene JC Türkiye derneği tarafından düzenlenmektedir.

Bu sene 13.sü gerçekleştirilecek Türkiye’nin 10 Başarılı Genci Yarışması projesi, başarılı gençlerimizin desteklenmesi ve uluslararası platformda ülkemizin en iyi şekilde tanıtılması açısından çok önemlidir.

Ülkemizde ödül kazanan gençler, bütün ülkelerden gelen adaylarla beraber, uluslararası büyük jürinin değerlendirmesine girecek ve uluslararası etapta da birincilik aldıkları takdirde “Yılın En Başarılı Gençleri” ödüllerini, bir sonraki yılın Dünya kongresinde almaktadır.

Kaç kategoride yarışılıyor?

Projesi olan ve bunu hayata geçirmiş olan gençler 10 farklı kategoride yarışıyorlar:
1. İş Dünyası, Ekonomi ve-veya Girişimcilik
2.Siyaset, Hukuk ve Kamu yönetimi
3.Bilimsel önderlik
4. Kültürel başarı
5. Çevre korumacılığı ve ahlaki önderlik
6. İnsan haklarına, çocuklara ve dünya barışına katkı
7. İnsanlığa ve gönüllü kuruluşlara hizmet
8. Fen ve teknik gelişme
9. Kişisel başarı
10. Tıbbi yenilik ve buluşlar

Birinciler nasıl seçiliyor? Jüri üyeleri kimlerden oluşuyor?

Juri üyelerinin değerlendirme yaptıkları kategorilerde belli bir birikim, uzmanlık ve söz sahibi olmaları önem taşımaktadır. Her sene bu kıstaslara bağlı kalarak seçkin
bir jüri oluşturulmaktadır.

Bu yarışmaya destek olanlar var mı?

Tamamen gönüllü bir proje olduğu için sponsorluklarla da desteklenmesi gerekiyor. Türkiye İş Bankası, İş Sanat ve Kültür Merkezi’nin salonunu bize ödül gecesi ücretsiz temin ederek sponsorumuz olmuştur. Yenibiris.com da projeleri olup da yarışmadan haberdar edemediğimiz gençlere ulaşmamıza yardımcı oluyor.

Önceki yıllardaki birincilerden tanınan isimler var mı?

Tanınan isimler var, örnek vermemiz gerekirse; 1998 yılında Nasuh Mahruki kişisel başarı kategorisinde,2002 yılında Serdar Bilgili İnsan Haklarına,çocuklara ve dünya barışına katkı kategorisinde, 2003 yılında Umut Oran, İş dünyası, ekonomi ve girişimcilik kategorisinde; yine 2003 yılında Tuna Bekleviç Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi kategorisinde; 2001 yılında Ece Vahapoğlu Kişisel Başarı kategorisinde; 2005 yılında ise Tolga Örnek Kişisel Başarı kategorisinde birinci oldular. Bugüne kadar dünya yarışmasında 3 birincimiz de projeleriyle ödül aldılar. Bu da Derneğimiz ve Türkiye için ayrıca bir gurur kaynağıdır.

Yarışmaya katılma şartları nedir?

18-40 yaş arasında olan ve yukarıda bahsedilen 10 kategoriden herhangi birisiyle ilgili çalışmaları olan herkes katılabilir. Önemli olan projelerinin kişisel ve toplumsal anlamda pozitif değişim yarattıklarını düşünmeleridir.

Yarışmaya katılmak isteyen adaylarımız www.jcistanbul.org veya www.toyp-tr.org adreslerinden başvuru yapabilirler.

Bu projede nasıl katkı sağlayabilirim?

TOYP ekibinde yeralmak için, bu yılın TOYP direktörü Nilüfer Yurdagülen

n.yurdagulen@gmail.com ile temas kurabilirsiniz.

Hiç yorum yok: